Omgeving

Ervaar de activiteiten in de buurt

Het bekendste en tevens grootste meer van Italië is het Gardameer. Het Gardameer is een toeristische locatie waardoor er super veel te doen en te beleven is, maar rij je een stukje landwaarts zit je in een mum van tijd midden in verschillende wijngebieden.

Het meer beslaat drie regio’s: Lombardije in het zuidwesten, Veneto in het zuidoosten en Trentino-Alto Adige in het noorden. Vanuit Nederland is het Gardameer een ideale vakantiebestemming, rijdend door de bergen bereik je in een uur of 12 het meer of met het vliegveld land je al in 1,5 uur op Milaan Bergamo of Verona.

De omgeving van Gardameer staat bekend om de verscheidenheid aan landschappen. De blauwe kleur van het water samen met de groene kleur van de omliggende bergen en de vele kleurrijke citrusbomen zorgen voor het echte vakantiegevoel. Het meer is omringt door pittoreske stadjes en dorpen, met mooie boulevards, sjieke winkels, gezellige barretjes, goddelijke ijsjes en heerlijke restaurants. 

Rivoltella is het dorp waar appartement Teatri gelegen is, een klein authentiek Italiaans dorpje waar je terecht kan voor je boodschapjes, een heerlijke Aperol kan drinken aan het meer of in het zonnetje kan genieten van een echte uitgebreide Italiaanse lunch.

Desenzano del Garda is de grootste stad en wordt ook wel als de hoofdstad van het Gardameer gezien. Vanaf het appartement is Desenzano in 5 autominuten te bereiken. Ook op de fiets of lopend langs het meer is Desenzano goed bereikbaar.

Het schiereiland Sirmione, op 5 autominuten richting het zuiden, is één van de meest geliefde bestemmingen aan deze kant van het meer. Wanneer je Centro Storico van Sirmione binnenloop, kunt je niet om het fantastische kasteel Rocca Scaligera uit de 13 eeuw heen. 

Nog een paar leuke weetjes over het Gardameer:

–        Diepste punt van het meer ooit gemeten is 346 meter 

–        Het meer heeft een oppervlakte van 369,98 vierkante kilometer

–        Gardameer rondrijden is ongeveer 150 km

–        Het meer is 51,6 km lang en op het breedste stuk 17,2 km breed

–        Er liggen zes eilandjes in het Gardameer (een aantal hiervan zijn te bezoeken)

Voel je thuis in Italië